Groot onderzoek beweegbare stalen bruggen RWS

Groot onderzoek beweegbare stalen bruggen RWS

Hoe is het gesteld met de constructieve veiligheid van de beweegbare stalen bruggen van Rijkswaterstaat? Om dit inzichtelijk te maken heeft Rijkswaterstaat de combinatie Movares, Iv-Infra en ProClass de opdracht gegeven een groot theoretisch onderzoek uit te voeren naar de constructieve veiligheid van alle beweegbare stalen bruggen van Rijkswaterstaat in Nederland. De combinatie doet ook onderzoek naar de constructieve veiligheid van vaste bruggen.  Dit programma is nodig omdat veel kunstwerken het einde van hun ontwerplevensduur naderen of ontworpen zijn volgens oude normen.

Voor bruggen speelt met name dat de verkeersbelasting (de combinatie van hoeveelheid en het gewicht van – met name – vrachtauto’s) gedurende de gebruiksduur aanzienlijk is toegenomen. Het onderzoek vindt plaats naast de normale 6-jaarlijkse instandhoudingsinspecties, schouwingen en deelinspecties. 
Wil je meer weten over dit project of de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Wouter gaat hier graag over met je in gesprek. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail.