Dutch |English nl | en

Herinrichting AaBe retailcentrum

Oude textielfabriek wordt modern retailcentrum

De voormalige textielfabriek van AaBe in Tilburg wordt herontwikkeld tot een modern retailcentrum met (woon)winkels, horeca en buurtwinkels. Het industrieel erfgoed is deels betiteld tot rijksmonument. Iv-Bouw heeft in samenwerking met Rijnboutt architecten het programma van eisen omgezet in het ontwerp. Iv-Bouw was verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden, sprinkler- en brandpreventieve voorzieningen en bouwfysica. In het ontwerp is zo veel mogelijk van de oorspronkelijke fabriek met bouwdelen uit 1930, 1941 en 1947-1954 behouden, zodat na de herontwikkeling de geschiedenis letterlijk voelbaar zal zijn.
 

Technische data

Opdrachtgever: Bouwinvest Real Estate Investment Management B.V.
Architect: Rijnboutt architecten

Oppervlakte:
Winkeloppervlak: 27.000 m²
Parkeerdak: 6.200 m²
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Erik denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!