Dutch |English nl | en

Onzichtbare zonnepanelen op woningen

Onzichtbare zonnepanelen op nieuwe woningen

In Oegstgeest wordt vlak langs de Oude Rijn woningbouwproject Nieuw Rhijnzicht gerealiseerd. Het levendige hart van de wijk bestaat uit een winkelcentrum met daarboven drieëndertig appartementen en een binnentuin. Op het dak van de woningen worden pv-panelen geplaatst om te kunnen voldoen aan de laatste EPC-eis. De pv-panelen worden onzichtbaar voor de omgeving geplaatst. Door de vorm van de voorgevels lijkt het alsof er geen platte daken zijn, maar die gaan schuil achter de gevel. Door Iv-Bouw zijn alle installaties en de nutsinvoeren van het appartementengebouw met de commerciële plint uitgewerkt.

Technische data

Opdrachtgever: BPD Delft
Architect: Architectenbureau Van Manen
Disciplines: gebouwgebonden installaties
Fasen: VO, DO
Oppervlakte: 5.800 m² BVO
 
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Etienne denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!