Dutch |English nl | en
Werken op een BRZO-bedrijf dat niet stil staat Iv-Industrie

Een enorme uitdaging

Doe het maar, binnen een omgeving waar gewerkt wordt met chemische stoffen. Een regeneratie-installatie integreren binnen het bestaande tankenpark. En een extra tankenpark bouwen voor de opslag van geregenereerde vloeistoffen als ethanol, methanol, tolueen, ether en THF. Christian Hospers van Iv-Industrie over SHE-mannen en LEL-meters en een skid waarover hij maar niet uitgesproken raakt.

“Dat was het mooist. Uitdagend ook. Het plaatsen van het skid, de nieuwe regeneratie-installatie van Aspen in Oss. Tien bij vier, twintig meter hoog”, vertelt Christian Hospers, projectmanager bij Iv-Industrie. “Je tilt die staalconstructie op. Dan maar duimen dat de voetplaten op de ankerbouten passen en dat alle voorbereiding niet voor niks is geweest. Bouten aandraaien en dan, ja, hij staat. Eerst het ene deel, dan het andere, en tot slot het trappenhuis, echt, dit was een enorme uitdaging.”

Logistiek en veiligheid

De opdracht voor Iv-Industrie is duidelijk. Integreer het skid binnen het bestaande tankenpark en ontwerp en realiseer een nieuwe opslag voor geregenereerde oplosmiddelen op locatie De Geer. Christian: “We moesten de nieuwe installatie koppelen aan de bestaande systemen. Daarvoor moesten we alleen al zo’n 50 tie-ins realiseren op bestaande oplosmiddelenleidingen. Terwijl de productie bij Aspen gewoon doorging.” Logistiek een enorme uitdaging, werken binnen een plant die niet stil staat. “Het tankenpark bleef in gebruik. Vrachtwagens bleven laden en/of lossen. Daar moesten we in de planning wel rekening mee houden. Je werkt tenslotte in een omgeving met chemische stoffen. Veiligheid stond in alles voorop, en ja, dat maakte het werk nog iets meer complex.”

SHE-mensen en LEL-meters

Aspen is een BRZO-bedrijf; het valt met 400 andere bedrijven in ons land onder de regelgeving Besluit Risico’s Zware Ongevallen. “Dat betekent dat alles wat je doet onder een vergrootglas ligt. Voordeel is wel dat dit je enorm scherp houdt”, vertelt Christian die met zijn manschappen dan ook intensief begeleid werd door interne SHE-mensen die nauw letten op de Safety, Health, Environment (SHE)-voorschriften. Met daarin de veiligheidsnormen voor alle leveranciers en onderleveranciers van Aspen. “We hebben tijdens laswerkzaamheden in het tankenpark gedurende meerdere weken een continue LEL-meting (Lower Explosion Level) geplaatst, met op het hoogtepunt 16 gasdetectoren. Elke dag werden die beoordeeld aan de hand van de locatie waar we opereerden in combinatie met bijvoorbeeld de windrichting. De LEL-meters houden die risico’s nauwlettend in de gaten.”

Van nul tot eind

“Van nul tot eind.” Dat maakte het project voor Christian extra bijzonder. “We hebben in een doorlooptijd van twee jaar alles gedaan. Dat is altijd fijn, zulke grote projecten. Dat geeft je meer eigenaarschap ook. Je zit er middenin. Je weet er alles van.” Zelf was hij een half jaar vrijwel continu op locatie De Geer. Christian: “De omvang van het project ligt mij heel erg. Alle disciplines waren erin verenigd. Van civiel en grondwerk tot process en piping. En alles toch klein genoeg om overal nauw bij betrokken te zijn.”

Het uitgebreide artikel is te vinden in ons magazine

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Ralf via 088 943 3700 of stuur een mail. 
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!